Het bedrijf Blue Signs in het Noord-Hollandse Zwaag leverde voor woonboulevard Ekkersrijt 3D-geprinte doosletter logo’s en lichtbakken. Een project waarbij de doosletters en lichtbakken worden gemaakt van gerecyled kunststof.

Aan de hand van de wensen van de klant is het project doorgenomen met ReNewSigns, (een onderdeel van Blue Signs) leverancier van 3D-geprinte letters en lichtbakken vanuit gerecycled kunststof.

Er is gekozen voor een systeem waarbij de basis van de letters in wit gerecycled kunststof is uitgevoerd en de wand van de letters en de lichtbakken in zwart gerecycled kunststof. De frontplaat van opaal acrylaat is ook vervaardigd vanuit gerecycled kunststof, voorzien van een print vervaardigd met de HP latex printer op pvc vrije folie.

Kortom er is in samenspraak met de klant goed gekeken naar de haalbaarheid van een circulair product met een geweldige uitstraling. Door middel van deze productiemethode en het inzetten van energiezuinige led-verlichting, zijn er nu signs geproduceerd en gemonteerd, die ook weer volledig recyclebaar zijn. Tijdens de montage bleek dat e.e.a. vlot gemonteerd kon worden, het past allemaal geweldig

Blue Signs heeft dit pad zo bewandeld omdat doosletters met dit productieproces praktischer uitvoerbaar waren en deze oplossing prijstechnisch ook interessant was.

Samen met de klant is er gekozen voor een duidelijke MVO strategie en het eindresultaat mag er dan ook zijn.