Erkend Signbedrijf Reklatekst in Hengelo klaarde in korte tijd een megaklus voor het nieuwe Rijnstate ziekenhuis in Elst. Het resultaat mag er zijn: een duurzame bewegwijzering die bijdraagt aan een gastvrij ontvangst.

Nadat alle productiebestanden gereed waren resteerden nog ongeveer 6 weken om de ruim 1.000 bewegwijzeringsobjecten te maken en te plaatsen. Het ging hierbij om zuilen, handwijzers, borden en freesteksten. Ook zijn er honderden vierkante meters privacy- en decoratieve folies aangebracht.

Door het ziekenhuis waren er speciale eisen gesteld aan onder meer duurzaamheid, kleurechtheid en materiaaldikte. Vanwege de duurzaamheidseisen is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled acrylaat en pvc-vrije folies. Daarnaast heeft Reklatekst geadviseerd de materiaaldikte te reduceren, waardoor er bijna 50% minder kunststof is gebruikt. Less is more!

Daarnaast heeft het toegepaste blauwe acrylaat een specifieke kleur die speciaal voor Rijnstate is aangemaakt.

Voor de externe signing komt er veel hout terug in de ontwerpen. Om de duurzaamheid van de sign-elementen te kunnen waarborgen heeft Reklatekst hier geadviseerd om aluminium constructies toe te passen. Het aluminium is vervolgens afgewerkt met 3M DI-NOC folie met een houtnerfstructuur, waardoor het nauwelijks van echt te onderscheiden is.

Reklatekst is de specialist om zo’n ambitieus grootschalig project in slechts enkele weken af te kunnen ronden, precies op tijd voor de deadline. Ze hebben namelijk vaker met dergelijke grote projecten te maken gehad. Het uitgebreide machinepark en de vakkundige mensen maken dat het Reklatekst alle productieprocessen in eigen beheer kan realiseren. Hierdoor zijn ze flexibel en kunnen ze snel schakelen waar nodig.