Speciaal voor musical De Tocht is in Leeuwarden het Friso theater gebouwd met een ijsvloer van 2000 m2. De musical over de Elfstedentocht neemt bezoekers mee in het aansprekende verhaal over vijf schaatsvrienden dat gaat over afzien, doorzetten en de kracht van vriendschap. Speciale technieken brengen de Elfstedenmagie daarbij voelbaar tot leven.

Erkend Signbedrijf Haan Reclamewerk verzorgde de signing rond het theater. Het signbedrijf uit Stiens is in de loop der jaren uitgegroeid van eenmanszaak tot een onderneming met 40 specialisten. In drie weken tijd heeft Haan Reclamewerk alle signing op en rondom het theater in eigen huis geproduceerd en op locatie gemonteerd. Van de lichtreclame, vlaggenmasten, bouwhekdoeken, SquareSigns (4-zijdige reclamezuilen naar eigen ontwerp van het signbedrijf) en parkeeraanduidingen tot het beplakken van de gevels en de aankleding van de entreepoort.

Het theater is gedecoreerd door op grote schaal gebruik te maken van full color geprinte zelfklevende vinyl folie. De voorzijde is volledig gewrapt met 465m2 folie. Aan één van de zijkanten van het theater werd voor de herkenning een strook aangebracht in een speciale blauwe huisstijlkleur, met een afmeting van 65 x 2,5 meter! Omdat de gevelbeplating bestaat uit damwandprofiel met een grove structuur is ervoor gekozen het vinyl op te delen in 400 losse delen en deze separaat te plakken.

Een uitdaging was dat aan de constructie van het pand geen wijzigingen mochten worden aangebracht, omdat deze in de toekomst weer voor andere doeleinden gebruikt kan gaan worden.

Daarom is voor het monteren van een op maat gemaakt aluminium kokerprofiel, gebruik gemaakt van de montagegaten van de bestaande beplating. Dit profiel is gewrapt in een blauwe kleur, waarop de uiteindelijke kokerconstructie voor de lichtreclame is geplaatst. Het frame is in de kleur van de gevel gespoten, zodat het na De Tocht eventueel kan worden gebruikt voor nieuwe lichtreclame.