Erkend Signbedrijf Goedsign Reclame maakte met oude technieken een eigentijdse gevelbelettering. Dat deed het bedrijf uit Woerden bij het nieuwbouwproject South Dock in Amsterdam-Noord op het voormalige NDSM-terrein. NDSM South Dock bestaat uit zeven aaneengeschakelde gebouwen met 230 woningen en 1400 m2 bedrijfsruimte.

Voor de herkenbaarheid van South Dock was een grote belettering nodig op een stenen muur. Dat sloot aan op de geschiedenis van Goedsign: het maakte ca. 35 jaar geleden de overgang van reclameschilder- naar signbedrijf. Met behulp van oude technieken realiseerde Goedsign een muurbeschildering met een heel eigentijdse uitstraling. Dat gebeurde met sjablonen die zijn geprint op bysonyl, waar de letters uit waren gesneden. Ter plekke werden de sjabloonletters ingeschilderd met speciale muurverf.

De uitdaging zat hem niet alleen in de grootte van de letters (3 x 2,5 meter) en de totale teksthoogte van 22 meter. Ook de schuin aflopende ondergrond vereiste speciale aandacht. Er is daarom gebruik gemaakt van een hoogwerker.