Project van de Maand: Decoratieve Kermisattractie door Erkend Signbedrijf van dongen reclame

Deze maand een project van Erkend Signbedrijf van dongen reclame gevestigd in Alphen aan den Rijn. Dit signbedrijf is gespecialiseerd in het maken van decors van allerlei kermisattracties.

In het verleden werden alle decoraties door een reclameschilder aangebracht, wat in de laatste decennia veranderd is in het werken met snijfolies, groot formaat full color prints en allerlei soorten plaatmateriaal.

Van Dongen mocht voor een klant uit Nederland een kermiswagen met speelautomaten voorzien van een nieuw decor (voor- en zijkanten). De betreffende klant was uitgenodigd om op het eerste Dubai Oktoberfest te staan, een (exorbitante) kopie van de Oktoberfesten in Duitsland.

Dit Oktoberfest zou geen twee weken, maar liefst zes maanden duren, van 7 oktober 2021 tot eind maart 2022. Compleet met 32 biertenten, optredens van Duitse bands en artiesten, een reuzenrad en zelfs een kopie van Frau Bavaria, het standbeeld dat aan de rand van de Theresienwiese, het festivalterrein in München staat.

Ook werd er bezoek verwacht van beroemdheden als Arnold Schwarzenegger en Pamela Anderson. Daarnaast zouden er innovaties te zien zijn als de langste bierbar ter wereld en een meiboom van 60 meter hoog. Een uniek evenement ook al omdat er normaal gesproken geen alcohol in Dubai mag worden geschonken.

Speciaal voor dit evenement werd er een nieuwe kermiswagen compleet met speelautomaten aangeschaft en aan drie zijden voorzien van decors. Dit alles zou vervolgens naar Dubai worden getransporteerd.

Alle speelautomaten werden speciaal op maat gemaakt met Dubai als thema.

Tijdens de bouw van het decor werd het feest 3 maanden uitgesteld vanwege de uitgebroken coronapandemie in Dubai. Later in die maand werd door de organisatie besloten het evenement in zijn geheel af te lasten.

Gelukkig voor de klant kon de kermisattractie worden ingezet voor evenementen in Duitsland. Dat bracht wel met zich mee dat alle Engelstalige teksten en uitingen naar het Duits moesten worden omgezet, waardoor een groot deel van de decoraties opnieuw moest worden uitgevoerd.