Ronde van Spanje, La Vuelta

Deze maand staat de Ronde van Spanje, La Vuelta, centraal in het project van de maand. Erkend Signbedrijf Vizio, gevestigd in Oirschot, kreeg van Avans Hogeschool de opdracht om op een opvallende manier de vestiging Breda onder de aandacht te brengen tijdens de derde etappe van La Vuelta 2022.

Avans Hogeschool, met vestigingen in Breda, Den Bosch, Tilburg en Roosendaal is al jaren een toonaangevende hogeschool in Nederland.

De Vuelta 2022 startte in Nederland en het peloton zou op de derde dag van het event de achterzijde van de Avans school in Breda passeren.

De grote, opvallende glasgevel van het schoolgebouw is voor een signbedrijf heel uitnodigend om er met een print ‘iets uit te laten knallen’, daarom werd het idee geboren om een megagrote wielrenner in Avans tenue uit de gevel te laten vliegen.

Ontwerp, productie en uitvoering is volledig door het team van specialisten bij Vizio uitgevoerd. Er werd gekozen voor transparante folie om zo te kunnen spelen met transparantie waardoor de glasscherven levensecht lijken.

Daarvoor is 180 m2 transparante zelfklevende folie van het bekende merk Oracal ‘in huis geprint’ op de grootformaat full colour printer, een AGFA Anapurna.

Doordat deze full colour printer ook de kleur wit kan printen, zijn de afbeeldingen op de transparante folie niet licht doorlatend, maar vol van kleur.

VIZIO uit Oirschot is al vele jaren de vaste partner van Avans voor alle signing en branding.