Erkend Signbedrijf Van der Pol Reclame & Belettering werd door een klant benaderd met de vraag om de nieuwe kantoorlocatie aan te kleden met mooie wallcover prints. Het moest een “groene” wand worden die rust zou uitstralen zodat medewerkers zich behaaglijk zouden voelen.
Daarnaast wilde men ook de routing in het kantoor en buiten op de parkeerplaats voorzien van de bekende signing. Ook moesten lockers en werkplekken voorzien worden van nummering en striping.
Dit hield voor het signbedrijf de opdracht in om een stockphoto zo te bewerken dat deze op iedere wand toch anders zou overkomen. Omdat de wand rond loopt en nogal lang is, kon de foto onmogelijk die lange wand vullen. Hierdoor moest de foto als het ware worden herhaald waarbij de opeenvolgende foto’s mooi in elkaar over zouden lopen. Hier moest veel photoshop- en dtp-werk aan te pas komen. Zo werd voorkomen dat er op die lange muur een repeterend patroon te zien zou zijn. Geen harde overgangen of halve bladeren.

Omdat de ondergrond van ‘die lange wand’ ook verschillend was -van beton, naar gipsplaten en van glas naar een kastenwand- moesten er ook drie verschillende materialen worden gebruikt om de full color print op de wand aan te brengen. Een hele uitdaging om de kleuren op verschillende materialen met elkaar te laten matchen.

De gebruikte materialen zijn Walltex pro (behang uit 1 stuk), die direct op de diverse ondergronden is verlijmd. Voor de kastenwand is gebruik gemaakt van zelfklevende folie van het merk 3M, type IJ180, met daarover een mat laminaat zodat de finish nagenoeg hetzelfde is als de wallcover. De raamfolie is geprint op een zelfklevende clearview folie van 3M, type 8150, met bijbehorend glanslaminaat.

Daarnaast zijn de huisstijlkleuren van het bedrijf in een niet repeterend patroon aangebracht op alle bewegwijzeringsbordjes en routing en evenzo op de op maat gemaakte pictogrammen en de nummering op de lockers.