Erkend Signbedrijf Studio Scherp in Zoeterwoude Rijndijk is verantwoordelijk voor dit project van de maand. Een project van groot formaat op een locatie met een groots bereik.

Hoogvliet Supermarkten werd onlangs winnaar van de internationale BREEAM Awards 2022 voor het meest duurzame distributiecentrum ter wereld. Dan mag je best groot uitpakken. Signbedrijf Studio Scherp kreeg dan ook van Hoogvliet de opdracht om deze “boodschap” duidelijk te maken op het distributiecentrum in Bleiswijk.

Uiteindelijk zijn er twee geschikte locaties op het pand bepaald. Eén gezien vanaf de A12 en één vanaf de afrit. Met een groene en duurzame gedachte is er besloten aluminium frames te plaatsen met verwisselbare doeken.

Buiten het ontwerp van de doeken heeft Studio Scherp ook eerst goed gekeken naar de windbelasting in verband met de keuze voor het type frame en doek.
Het frame en doek aan de zuidgevel (A12) heeft een formaat van 9500 x 11600 mm en aan de oostgevel (afrit A12) een formaat van 33400 x 8400 mm! Totaal bijna 400 m² oppervlakte doek.

Alles moest voor dinsdag 6 september 2022 door het team van Studio Scherp gemonteerd zijn. Op deze speciale dag (duurzame dinsdag) heeft Hoogvliet via diverse kanalen kenbaar gemaakt dat ze de BREEAM Awards 2022 hebben gewonnen. Studio Scherp heeft die dag bijgevoegd filmpje op Instagram gedeeld.