Erkend Signbedrijf Dekalu uit Winterswijk heeft het interieur van Jimmy Woo nightclub in Amsterdam een flinke boost gegeven. Grote delen van de ruimten hebben ze namelijk voorzien van Lenticular artwork. Hierdoor ontstaan doorlopend bewegende beelden: https://youtu.be/FwQTPVZiiI4.

Lenticular is een techniek die rond 1940 is uitgevonden en door moderne printers en snelle computers de laatste jaren geëvolueerd is.
Zo is het sinds de komst van de hoge resolutie vlakbedprinters mogelijk om dit soort prints op grote afmetingen te produceren. De meest gebruikte en opvallende techniek is de flip image, waarbij  je meerdere afbeeldingen kunt verwerken in één poster die je bij het passeren één voor één te zien krijgt. 3D is ook een veel gebruikte techniek die optisch diepte creëert in een dunne plaat. Sinds 2012 is Dekalu zich gaan specialiseren in deze techniek en heeft speciale software en diverse lens-soorten daartoe in haar assortiment.

Er wordt dus gedrukt op plaatmateriaal met kleine lenzen. Door de net iets verschillende invalshoek  van beide ogen en een samengestelde print onder de lenzen kun je een ‘flip-image’ of een ‘3D beeld’ creëren. Hiervoor is trouwens geen speciale 3D bril nodig.

Het Lenticular artwork van Jimmy Woo bestaat uit 21 panelen die in totaal maar liefst 18 meter wand bekleden. Voor de techneuten onder ons wat specifieke details die zijn gebruikt: Lenticular 40 LPI Pet-G Motion-3D lens, UV druk op Fujifilm Aquity F en de gerenderde bestanden waren samen 39 GB!