Voor liefhebbers van lichtkunst en dus ook signmakers is het internationaal lichtkunstfestival GLOW een niet te missen ervaring. GLOW wordt alweer voor de 18e keer gehouden, van 11 tot en met 18 november, en belooft indrukwekkender te zijn dan ooit.

Dit jaar is het festival uitgebreid naar omliggende gemeenten zoals Best, Geldrop, Mierlo, Waalre, en Oirschot. Maar liefst 24 adembenemende lichtkunstwerken zullen het publiek betoveren. Het thema ‘The Beat’ belicht het ritme van de stad en de dynamiek tussen de bewoners. Het is een prachtige weerspiegeling van hoe GLOW mensen samenbrengt.

Een unieke samenwerking met lokale experts, bedrijven, en studenten van onderwijsinstellingen heeft geleid tot een diversiteit aan lichtkunstwerken. Kinderen uit de regio hebben ook hun creativiteit laten zien in het project ‘Ik zie, ik zie…’.

De GLOW-route in Eindhoven, met een lengte van 5 kilometer, begint bij station Eindhoven Centraal en slingert door de binnenstad langs plekken zoals het 18 Septemberplein en het Stadhuisplein.

Het hoogtepunt? De krachtigste laser ter wereld, zichtbaar tot 80 kilometer ver! Deze laser gaat elke avond bij droog weer aan om 22.30 uur en markeert om 23.00 uur het einde van de dag op GLOW.

Voor meer details, check gloweindhoven.nl.