FE LENN is met het project ‘Signing Dutch Grand Prix 2021’ uitgeroepen tot overall winnaar van de Sign+ Award 2022. Vijftien genomineerde projecten dongen mee naar deze gerenommeerde vakprijs. De Fespa Nederland Innovatie Award ging naar HereweHolo voor Holobox Van Wonen. En ‘REVU’, gerealiseerd door Iwaarden, werd uitgeroepen tot Publieksfavoriet.

De Sign+ Award 2022, een initiatief van het vakblad Sign+ Magazine, is dinsdagavond 4 oktober uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in Musis Arnhem, waarbij meer dan 180 personen aanwezig waren.

Ronald van Voorthuizen van FE LENN (Delft) nam, als inzender van het project ‘Signing Dutch Grand Prix 2021’, de Sign+ Award 2022 en een cheque van 1.000 euro in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Hans van de Schoot.

Categoriewinnaars

Het project ‘Signing Dutch Grand Prix 2021’ was niet de enige winnaar. Van de vijftien genomineerde projecten werden vijf projecten uitgeroepen tot winnaar in hun categorie. Deze categoriewinnaars zijn:

Categorie Interior & Architectural Signage:

REVU, ingezonden door Iwaarden (Barneveld)

Categorie Outdoor Signage:

Berg Toys Ede, ingezonden door Van Lambalgen allround reclame (Wekerom)

Categorie Indoor Signage:

WE Fashion flagshipstore, ingezonden door DKTR (Roosendaal)

Categorie Voertuigreclame:

Burn(ed) out caddy, ingezonden door Wrapfanatics (Heerhugowaard)

Categorie Tentoonstellingsbouw:

Nouveau Deco Patterns, ingezonden door PPP Nederland (Dronten)

Buitencategorie

Het overall winnende project ‘Signing Dutch Grand Prix 2021’ werd door de vakjury een project van de buitencategorie genoemd. FE LENN voorzag Circuit Zandvoort en omgeving van wayfinding en aankleding in de breedste zin van het woord, voor de Dutch Grand Prix in 2021. “Een project dat uniek is qua omvang en dat vanaf scratch moest worden ontwikkeld. De logistieke uitdaging en wereldwijde aandacht maken dit een mooie showcase voor onze branche”, aldus de juryvoorzitter. Vrijwel alle branding die niet op de track zelf van toepassing was, werd door FE LENN gerealiseerd, in een unieke samenwerking met veel partijen uit de signbranche. “Met elkaar in plaats van tegen elkaar. Dan kunnen we bergen verzetten”, aldus Van de Schoot namens de vakjury.

Fespa Nederland Innovatie Award

Met Fespa Nederland als sponsor werd deze editie voor de tweede keer een extra prijs uitgereikt: de Fespa Nederland Innovatie Award. Hierbij is door de vakjury specifiek gekeken naar innovatieve elementen in het project. Deze award werd gewonnen door HereweHolo met het project ‘Holobox Van Wonen’. In opdracht van VanWonen is een holobox met op maat gemaakte content als soort infozuil ingezet tijdens Provada 2022 in Amsterdam. De holobox maakt van een 2D-opname een holografische illusie die je het gevoel geeft te kijken naar een 3D-animatie. “Een project op het grensvlak van sign en audiovisuele presentatie”, aldus de vakjury.

Publieksfavoriet

Het project REVU ging er met twee prijzen vandoor. Naast winnaar in de categorie Interior & Architectural Signage ging de felbegeerde Publieksprijs ook naar dit project. Inzender Iwaarden realiseerde een kunstwerk van André Pielage op een donkergrijze silo, door met spiegelende elementen een weerspiegeling van het verleden te laten zien. In totaal werden meer dan 3.300 stemmen uitgebracht voor de Publieksprijs.

Vakjury

De vakjury werd gevormd door professionals uit verschillende disciplines in en rond de sign- en reclamewereld, onder voorzitterschap van Hans van de Schoot (Visievormgevers) en bestond verder uit Raymon Koggel (PanelPrint en winnaar Sign+ Award 2020), José Roelofs (Durft Sign | Wall | Deco),  Robert-John van Burg (Vendeloo Lichtreclame), Hwie-Bing Kwee (Omnimark en bestuurslid Fespa Nederland) en Bart van Silfhout (Horizon College).

Prijzen

Alle winnende projecten kregen een award. De overall winnaar werd daarnaast beloond met een cheque van 1.000 euro. Alle genomineerden kregen bovendien de projectpresentatie van hun eigen project, geprint op een canvasdoek. De kanshebbers voor de Fespa Nederland Innovatie Award ontvingen een oorkonde.

Sponsoren Sign+ Award 2022:

Ambassadeurs: Glasfolie Suncontrol, SI’BON en Techniek Nederland.