Parking Zeeburgerkade in Amsterdam door Erkend Signbedrijf FDS Signmakers

FDS Signmakers is een door SI’BON gecertificeerd signbedrijf met een specialisatie in – en liefde voor – wayfinding, oftewel bewegwijzering. Het gaat dan niet alleen om parkeergarages, maar ook de inrichting van bijvoorbeeld ziekenhuizen en kantoorpanden. De ervaring van FDS Signmakers kwam onlangs weer tot uiting bij de parking op de Zeeburgerkade in Amsterdam. Bij een dergelijk project gaat het namelijk om tal van factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Van een verwelkomende ingang en overzichtelijke layout tot leesbare borden en fijne verlichting.

In de onderstaande foto’s is goed te zien hoeveel verschillende disiciplines ingezet worden voor een signopdracht als deze. Lichtbakken, borden, vloermarkeringen en gevelreclame: het komt allemaal aan bod. Niet alleen moet alles er goed uitzien, het moet ook een zo efficiënt mogelijke verkeersstroom opleveren. Kortom, een uitdaging op verschillende fronten.

Extra indrukwekkend zijn ook de praktische oplossingen, zoals een metalen kubus en lichtbak die beide de ingang aanduiden. De eerstgenoemde bedekt het ontluchtingssysteem, de tweede zorgt voor een plek waar de beveiligingscamera kan hangen. Een handig overzicht in videovorm is hier terug te kijken.