Platform Sign / handboek

De samenwerking met de scholen gaat haar vruchten afwerpen. Om de MBO-signopleiding meer inhoud te geven zodat de student met de juiste vakkennis de school verlaat, zijn we gezamenlijk vanuit de branche (SI’BON, VSBN en ZSO) het ‘ideale’ kennisniveau van de student sign aan het beschrijven. Een digitaal document / boek waarin per schooljaar van het middelbaar beroepsonderwijs uiteengezet wordt over welke kennis en kunde de schoolverlater op respectievelijk de niveaus MBO 2, MBO 3 en MBO 4 moet beschikken.

Een eerste overleg met een aantal signondernemers heeft vlak voor de vakantie plaatsgevonden en het tweede overleg staat voor eind september op de agenda.
Voor deze productie zoeken wij vakmensen die twee of drie keer aan zo’n overleg actief willen deelnemen, zodat we uiteindelijk met een brede groep signmakers goed hebben beschreven over welke praktische kennis een MBO-leerling sign moet beschikken.

Wilt u zich beschikbaar stellen voor de werkgroep sign, meldt u zich dan aan bij het secretariaat. Het hoeft u slechts twee á drie ochtenden te kosten.