Hückelhoven, Duitsland – Barneveld, Nederland, 22 februari 2023

Mehler Texnologies en Printable Technical Textiles kondigen met trots hun samenwerking aan voor het eerste duurzame schuifzeil. POLYMAR® 8556 ECO CF is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en gerecycled technisch textiel. Dit doek voor schuifzeilen is ontwikkeld om de schuifzeilenmarkt te innoveren en bij te dragen aan de circulaire economie.

POLYMAR® 8556 ECO CF gecombineerd met Printable’s SolidskinTec biedt een uitzonderlijke duurzaamheid en een unieke printkwaliteit. Het materiaal bestaat tot 50% uit gerecycleerde grondstoffen waarvan 25% uit gerecycleerde grondstoffen in de coatingmassa en 100% r-PES-garens.

Brand owners en transportbedrijven richten zich steeds vaker op duurzaamheid om hun ecologische impact te verminderen. Daarnaast worden vrachtwagens gezien als een effectieve out-of-home reclame-uiting om hun merken te promoten. Mehler Texnologies en Printable Technical Textiles hebben met POLYMAR® 8556 ECO CF een baanbrekende oplossing ontwikkeld die aan beide eisen voldoet.

SolidskinTec, de ongeëvenaarde print en veredelings-methode van Printable Technical Textiles, geeft het schuifzeil van de vrachtwagen een uitstekende printkwaliteit en UV-bescherming mee. Kleuren worden intenser en blijven langdurig stralend en krachtig. Het oppervlak van het schuifzeil wordt door de behandeling vuilafstotend, waardoor er minstens 50% minder vaak gewassen hoeft te worden in vergelijking met andere schuifzeilen. SolidskinTec behoudt al deze kwaliteiten 5 jaar. Gegarandeerd.

“Wij weten al jaren dat schuifzeilen geprint met SolidskinTec langer meegaan en dus een betere optie zijn voor brand owners en transportbedrijven, zowel uit kosten- als uit merkoogpunt. Met deze nieuwe eco-panamastof van Mehler Texnologies kunnen we ons nu ook richten op het daadwerkelijke duurzaamheidsaspect van een goed bedrukt schuifzeil voor vrachtwagens”, aldus Steven Huisman, Product Sales Manager bij Printable Technical Textiles.

Hugo Schoute, Sales Manager bij Mehler Texnologies voegt daaraan toe: “Dit is slechts het begin van de ontwikkeling, zeker niet het einddoel. Door samen te werken met partners als Printable Technical Textiles kunnen we niet alleen een schuifzeil leveren dat een lagere ecologische impact heeft, maar bieden we ook een toegevoegde waarde door SolidskinTec.”