Kick-off meeting met afwisseling

Afgelopen week was de jaarlijkse Kick-off meeting in Spant! te Bussum. Met een afwisselend programma werd het een ontmoetings- en inspiratieplek voor de aangesloten signbedrijven en leveranciers. Centraal stond de mini-beurs waar dertig leveranciers als sponsor/standhouder zich voor hadden ingezet en een drietal gastsprekers voor de afwisseling zorgden.

 

SI’BON presenteerde de resultaten van het Trendonderzoek Sign 2019 en Sign+ kreeg het platform om de Sign+Award te promoten en iedereen aan te sporen tot deelname.

 

Sjaak Schouteren triggerde de aanwezigen over de generatieverschillen onder het personeel van de signbedrijven maar ook onder de klanten, hoe iedereen te binden door te boeien. Aansluitend kon men kiezen voor een parallelsessie. Horst Streck boeide de aanwezigen in de zaal met het onderwerp Gamification en legde uit hoe spelelementen kunnen worden gebruikt binnen het bedrijf. Met spellen kan men veel vaardigheden leren en dit systeem is bovendien altijd opbouwend. In de andere parallelsessie spraken Inge Rees en Siem Jan Deen van Omnyacc over de effecten van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans en de noodzaak tot een andere kijk op de inzet van arbeidskrachten: kostenplaats of arbeidsplaats.

 

Uiteraard werd er op plezierige wijze afgesloten met een netwerkborrel en een walking dinner. Een geslaagde dag waarop vele aangesloten signbedrijven en leveranciers met enthousiasme hebben gereageerd.