Hoe werkt carwrapping?

Het aanbrengen van deze speciale folie-laag is een vak apart.

De ronde vormen, profielen en geulen van een voertuig maken er een speciale opgave van om met een rol folie een tweede ‘huid’ te fabriceren. Omdat de folie tijdens het bewerken wordt verwarmd, zijn ook eigenschappen toegevoegd, die het geheugen van de folie als het ware eruit halen omdat anders de oorspronkelijke vorm weer terug zou komen. Bovendien worden hier diverse bijzondere lijmtechnieken toegepast. Met de komst van duurzaam full colour printing op folie zijn de mogelijkheden van groot-formaat reclame-uitingen op voertuigen bijna oneindig groot geworden.

 

Het signbedrijf gebruikt vandaag de dag voor het wappen van een voertuig tot circa 150 cm breed folie.

Wordt er folie met print toegepast, dan gelden er weer andere parameters voor de hechting en de verwerking van folie. Bovendien wordt op deze prints vaak nog een extra beschermende toplaag (laminaat) aangebracht, die bescherming biedt tegen steenslag en krassen minder zichtbaar maakt.

 

Carwrappen wordt nu nog voornamelijk toegepast op bedrijfswagens. Maar in de afgelopen jaren zijn technieken doorontwikkeld en voordeliger geworden waardoor het nu ook voor particulieren bereikbaar is. In plaats van je auto in een nieuwe kleur te spuiten, kun je deze nu veel voordeliger laten wrappen. Bovendien kunnen er met folies ‘looks’ worden gecreëerd die je niet kunt spuiten zoals RVS, chroom en goud. Carwrapping werd mede populair doordat de tuningwereld en supercars (zoals Lamborghini) hiervan gebruik gingen maken. Het zijn met name de matte kleuren die hierbij het meest populair zijn. Ook kun je bijzondere effecten creëren door een carbon-look op de motorkap, dak of spiegels. Let overigens wel op de impact van carwrapping op uw kentekenbewijs.

 

En ben je uitgekeken op de kleur of het design, dan kan de folie door vaklieden op een snelle wijze weer in zijn geheel van de auto worden verwijderd.

 

Bent u een erkend signbedrijf en actief op het gebied van carwrapping? Stuur ons uw gerealiseerde projecten en wij plaatsten dit bij uw profiel.