Carwrapping en uw kentekenbewijs. Hoe zit dit?

Nu er op grote schaal auto’s worden gewrapped, ontstaan er met regelmaat discussies of het voertuigbewijs (of kentekenbewijs indien voor 1 juni 2004 afgegeven) nu wel of niet moet worden aangepast. Carwrapping heeft impact op uw voertuigbewijs.

 

Navraag bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat leerde dat alleen voor personenauto’s én voor kampeerauto’s tot en met een GVW van 3500 kg de kleurwijziging moet worden doorgegeven aan de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer).

 

Het aanpassen van de kleur op het voertuigbewijs is gratis en kan via een digitaal formulier aangevraagd worden bij de RDW. Vermeld in de brief ook het kenteken en stuur met de brief het originele voertuigbewijs of kentekenbewijs mee. Als alles akkoord is, ontvangt men binnen 5 werkdagen een aangepast Voertuigbewijs of kentekenbewijs.

Indien het voertuig verschillende kleuren heeft, geeft men aan de RDW de hoofdkleur door en bij twijfel stuurt men een foto mee van het voertuig.

 

Voor bedrijfsauto’s, motoren, brommers en trikes / quads hoeft men geen kleurwijziging door te geven aan de RDW omdat er geen kleur op het Voertuigbewijs of kentekenbewijs vermeld staat.