Het buitenevent van SI’BON vond dit jaar plaats bij Kartcentrum Huizen. Dit kartcentrum heeft een modern circuit waar met elektrische karts wordt gereden. Op donderdag 3 november zoefden vele signmakers snel, schoon en zonder geluid over de baan, met één teamwinnaar als eindresultaat.

De cracks versus de beginners
Liefhebbers vanuit de signbedrijven en de aangesloten leveranciers stapten rond de klok van 17.00 uur in de karts om snelheid te ervaren. Voor de meeste deelnemers is het de eerste keer dat ze gaan karten. Een parcours rijden in 46 seconden is al een topprestatie. Maar er zijn ook echte cracks: zij gaan in 34,16 seconden van start naar finishlijn. Die twee uitersten kunnen het op de baan goed vinden met elkaar. Een beetje (veel) dollen, en psychologische spelletjes spelen, het hoort er allemaal bij. Het buffet opent tijdens de race. Een hapje eten is er echter nog niet bij. Een rit rijden en netwerken hebben echt even prioriteit.

Spanning en sensatie
De karters nemen hun taak meer dan serieus, en zoeven over de baan. Dat gaat vaak goed, en soms niet. Elektrisch aangedreven karts hoor je niet. Pas als iemand volop in de remmen moet of keihard de boarding raakt, veren de omstanders op. Ook ligt de race nog wel eens stil door een kart zonder stroom of omdat twee karts bovenop elkaar tot stilstand zijn komen. Niemand raakte gelukkig echt gewond.
Als een coureur moet wisselen, wordt er uitbundig gezwaaid met de kleurrijke caps die door SI’BON zijn uitgereikt.

Bloedfanatiek
Naarmate de strijd vordert, worden de rijders fanatieker, bloedfanatiek zelfs. Er wordt steeds sneller en agressiever gereden. Iedereen wil zijn plek veiligstellen. Het leidt tot enkele penalty’s en zorgt voor reuring in en naast de pitstraat. De aanmoedigingen worden luider, ook vanaf de loopbrug, en de high fives zijn niet te tellen wanneer een concurrent wordt ingehaald: “Yes! Die hebben we te pakken.”

Eén ding staat als een paal boven water: Iedereen is razend enthousiast over deze SI’BON Kartchallenge en heeft het uitstekend naar zijn zin.

De uitslag:
1e plaats, 212 ronden
Mixed team met Airo-flex Reclame & Design, DKTR, Canon, Buis Lichtreclame, Printable, Ultro International.
2e plaats, 211 ronden en de snelste rondetijd (34,16 sec)
Mixed team van Isca, Switchfoil en vertegenwoordigers uit de media.
3e plaats, 206 ronden
Mixed team Van der Pol Reclame, Signploeg, Lunado en Delta Sign.