In Duitsland en België staan ze al, de verlichte cottagepalen in de vakantieparken van Center Parcs. Dezer dagen worden 600 van deze palen neergezet in het Belgische vakantiepark De Vossemeren. Erkend Signbedrijf MH Roadstyling uit Sittard is verantwoordelijk voor het ontwerp, de productie en de plaatsing.

 
Center Parcs werkt al jarenlang samen met MH Roadstyling, vandaar dat het bedrijf de vraag kreeg om de verlichte cottagepaal ‘Loet’ te ontwikkelen. De sign, een aanvulling op al bestaande bewegwijzering, moest passen binnen de huisstijl.

 

De cottagepaal bestaat voornamelijk uit een vierkante aluminium koker, gepoedercoat in de gewenste RAL kleur. Hierop zit een speciaal gemaakte kap van opaalplaat. De kap is voorzien van een blockout printfolie waar de huisnummers uitgesneden zijn. Hierdoor wordt alleen het bovenste deel van de kap en het huisnummer van de cottage verlicht.

 

De palen hebben een stress-test ondergaan, die vooral bedoeld was om de paal-kap verbinding te testen. De cottagepalen zijn zo gemaakt dat een storing makkelijk op te lossen is en niet de hele paal vervangen hoeft te worden. De paal is CE gekeurd om de veiligheid en de kwaliteit te kunnen waarborgen. MH Roadstyling ontwikkelde een gedetailleerde handleiding met de wettelijke informatie die nodig is voor het verkrijgen van een CE-keurmerk. Ook geeft het de gebruiker informatie over veilig gebruik.


MH Roadstyling verzorgt de gehele productie: enkele onderdelen worden in eigen huis vervaardigd en de monteurs zetten de palen handmatig in elkaar. Verder inventariseert het Erkend Signbedrijf de locaties en coördineert het de nummering van de palen. Ook plaatst het de palen op locatie in Nederland, België en Duitsland. Het elektrische aansluiten gebeurt in samenwerking met een gecertificeerde partner.

 

De eerste palen zitten inmiddels al in de grond op parken Bispinger Heide (Duitsland) en Erperheide (België). Op het moment van schrijven worden in het Belgische park De Vossemeren bijna 600 stuks geïnstalleerd. Meer parken zullen binnenkort volgen.

 

Heeft u ook een mooi project? Mail ons dan op info@sibon.nl. Plaatsing betekent waardevolle publiciteit; niet alleen voor uw bedrijf maar voor de gehele signsector.